Desbloqueando el poder de la autoconciencia

Luta sig till ett helt nytt år, en av de bästa personliga tillväxtnycklarna som du och jag bör sträva efter är en sund mängd självmedvetenhet i vår vardag och i våra personliga och professionella sysselsättningar.

Enkelt uttryckt, utan självmedvetenhet, lurar vi oss själva att leva ut livet genom uppfattningen av verkligheten istället för verkligheten. På baksidan, när vi inte lurar oss, sätter vi oss i stånd att växa och i slutändan lyckas.

I grund och botten är självmedvetenhet en ärlig förståelse av dig själv: dina personliga vanor, styrkor, områden där du behöver förbättras, ditt sätt att uppfatta livet. Och ju mer du vet om dig själv, desto bättre är du att anpassa dig till förändring, växa stadigt och positionera dig för framgång.

Så hur blir du självmedveten? Ett av de mest effektiva och ärliga sätten är att bjuda in feedback i ditt liv. Ärlig feedback. Riktigt ärlig feedback.

***

Jag växte upp i en generation där alla fick en trofé bara för att dyka upp. I T-bollen var alla en vinnare, även om du kom på 15: e plats. Och medan jag är en enorm förespråkare för uppmuntran och empowerment, båda dessa värdefulla tillgångar – utan regelbunden, ärlig feedback – maskerar blinda fläckar i en persons karaktär. Värre än så stöder en långvarig ”alla får en trofé” -kultur medelmåttlighet. Utmaningen är därför att aktivt bjuda in feedback i ditt liv från människor som känner och älskar dig mest.

Om du är osäker på hur du ska initiera den här typen av konversationer, ta den här cue som en början:

[Till din vän / kollega / familjemedlem]: Jag behöver att du är riktigt ärlig mot mig. Jag vet att du bryr dig om mig och jag vet att det kan vara svårt för dig att göra, men jag behöver absolut din ärliga, sanningsenliga feedback för att växa och bli det bästa jag kan vara. Hur gör jag inom [ett visst område i livet eller färdighetsuppsättningen]? Tror du att jag kan [uppnå detta mål]?

Därefter, andas djupt, sväljer hårt och gör justeringar. Hör mig ut: Denna övning är inte för att fira självnedskrivning; Det är en ärlig tillväxttaktik att hindra dig från att leva i en fantasi. En viktig fördel med att bjuda in feedback i ditt liv är att du håller din “kniv” skarp så att säga. Låt mig förklara.

***

Just härom dagen coachade jag en grupp chefer i en medelstor organisation här i Detroit-området. Under utbildningen om detta ämne delade jag att jag som en ganska allvarlig hemmakock tar upp vår utrustning på allvar, särskilt mina knivar. Och den farligaste kniven i mitt arsenal är den tråkigaste kniven – kniven som inte har mött en tillräcklig mängd nötning eller konflikt med en skärpande sten. Och det är exakt funktionen av ofta slitande, konfronterande självmedvetenhet i vårt eget liv.

Ingen gillar hårda samtal. Ingen gillar smärtan att äga upp till pinsamma misstag. Och ingen gillar konflikt. Men jag skulle vilja föreslå att utveckling av karaktärens mognad för att gå in i konflikt, genom självmedvetenhet, håller oss skarpa, effektiva och effektiva när vi möter utmaningarna i vardagen; helt till skillnad från plattformen skapad av sociala medier.

***

Tack vare sociala medier har vi alla blivit vår egen PR-byrå som har till uppgift att publicera våra mest polerade jag för att hela världen ska gilla, älska, kommentera och till och med dela. Heck, jag har gjort det. Är det något fel med det? Nej. Men det som besvärar mig med denna trend är besattheten av digital bekräftelse som en motivation för att publicera. Ibland, om vi inte genererar ett svar inom några minuter, tar vi bort inlägget och försöker senare, eller hur? Varför? Eftersom vi är anknutna till likes, kommentarer och retweets som ett mått på vårt totala värde och värde. Men alla dessa distraktioner från sanningen förblindar oss från att fånga gåvan med självmedvetenhet, ärlighet och feedback (vilket i slutändan leder till tillväxt) i denna mycket verkliga, hinder-gåta värld.

***

I en artikel från 2013 publicerad av The New York Times citerar författaren en teoretiker från Harvard Business School som studerade hur självmedvetenhet hjälper en att övervinna hinder i livet. I den säger författaren:

”… Professor Argyris [företagsteoretiker] kallade den vanligaste responsen med enkel slingning – en insulär mental process där vi överväger möjliga externa eller tekniska skäl för hinder. Mindre vanligt men mycket effektivare är den kognitiva strategin som professor Argyris kallade dubbel loop-inlärning. I detta läge ifrågasätter vi alla aspekter av vår strategi, inklusive vår metod, fördomar och djupt hållna antaganden. Denna mer psykologiskt nyanserade självundersökning kräver att vi ärligt utmanar våra övertygelser och kallar modet att agera på den informationen, vilket kan leda till nya sätt att tänka på våra liv och våra mål. I intervjuer som vi gjorde med högpresterande för en bok förväntade vi oss att höra att talang, uthållighet, engagemang och tur spelade avgörande roller i deras framgång. Överraskande, men självmedvetenhet spelade dock lika str

Add comment